X-innovate coaching - Roel:

"Het belangrijkste inzicht is de structuur binnen onze organisatie. Hoe werken we. Wie zijn 'we'. Wat doen we. Wat is mijn positie in het geheel. Wat is mijn rol en mijn taak?"
1. Wie ben je, wat is je achtergrond en wat is je huidige vakgebied?
Ik ben Roel Gerardts en ben van oorsprong grafisch geschoold. Na 20 jaar in het grafische vak gewerkt te hebben, mezelf laten omscholen tot Verzorgende IG. Nu 8 jaar werkzaam in de zorg en op dit moment werkzaam als Projectmedewerker Zorgtechnologie zorgorganisatie Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL).

2. Wat betekent coaching voor jou?
Een middel om hulpvragen neer te leggen en om over in gesprek te gaan. En een manier om te sparren over hoe ik in mijn werk en in mijn leven sta.

3. Wat zijn persoonlijke inzichten die jij in jouw huidige coaching traject hebt opgedaan?
Het belangrijkste inzicht is de structuur binnen onze organisatie. Hoe werken we. Wie zijn 'we'. Wat doen we. Wat is mijn positie in het geheel. Wat is mijn rol en mijn taak? Dit was aan de start van mijn nieuwe functie niet voldoende helder. Tijdens de coaching gesprekken is dit helemaal duidelijk geworden.

4. Waarin word je gecoacht en met welk doel?

Het doel is mijzelf ontdekken in mijn nieuwe rol. Hoe pak ik het aan? Wat is mijn manier van werken en hoe ga ik deze nieuwe rol mezelf eigen maken? Welke kennis is er al en waar kan ik me in verbeteren.

5. Wat zijn elementen of aanpak die jouw huidige coaching onderscheidend maken?
Ik heb in alle jaren dat ik werkzaam ben, in de diverse werkgebieden, altijd coaches gehad. De ene keer heel gericht op de inhoud van de job. De andere keer meer op persoonlijk vlak. In mijn huidige coaching traject ervaar ik allebei. Er wordt aandacht gegeven aan wie ik ben en waar ik voor sta en dit wordt vertaald naar hoe ik dit kan inzetten of juist moet verbeteren in de invulling van mijn werkzaamheden. De gesprekken zijn altijd open en vooral eerlijk. Een confrontatie zeker niet uit de weggaande. Er wordt op een prettige manier gestuurd en gespiegeld.

6. Wat zijn de voor jou persoonlijke benoemen resultaten die jouw coachtraject tot nu toe hebben opgeleverd?
Nieuwe inzichten in mezelf. In mijn nieuwe functie vervul ik taken die ik nog niet eerder heb uitgevoerd. Hoe ik hiermee om kan gaan en wie en wat ik hiervoor nodig heb is me tijdens de coaching duidelijk geworden. Door te spiegelen en mijzelf bloot te durven geven over hoe ik tegen bepaalde aspecten aankijk, heeft Xenia mij kunnen sturen en me handvatten aangereikt hoe ik mezelf kan verbeteren en verder ontwikkelen. Dit kon zijn door het aanreiken van boeken, suggesties voor opleidingen of door hele goede gesprekken.

7. Hoe zou jij in enkele korte zinnen jouw huidige coach aanbevelen bij anderen?

Xenia is een coach die niet alleen geïnteresseerd is in het zakelijke en inhoudelijke van jouw vraagstukken en/ of doelen m.b.t. jouw werk, maar ook oprecht in de persoon die erachter schuil gaat. Ze weet dit op een eerlijke, directe en prettige manier boven water te halen.